Voorrang voor de 'zwakke weggebruiker'

Rebus wil netwerk van fietsstraten

Rebus wil netwerk van fietsstraten

Rebus won al een prijs voor verkeersveiligheid. Foto: if

Geraardsbergen - Rebus is de vereniging voor recreatief buitensporten met oog voor verkeersveiligheid. Rebus pleit voor een netwerk van fietsveilige verbindingen via onder meer fietsstraten.

Een fietsstraat met specifiek verkeersbord kan voorzien worden in een smalle straat, zonder of met weinig doorgaand autoverkeer, waar er geen plaats is voor een vrij liggend fietspad.

In deze fietsstraat krijgt de fietser voorrang en mag hij de halve of hele wegbreedte gebruiken en het autoverkeer mag niet voorbijsteken. Een fietsstraat is volgens Rebus geen doel op zich maar een schakel of onderdeel in een fietsnetwerk tussen verschillende deelgemeenten en aangrenzende dorpen-steden.

'In Geraardsbergen hebben we helemaal geen volledig autovrij fietsnetwerk. Behalve het jaagpad en enkele deelfietspaden hebben we geen aaneensluitende veilige voorzieningen' meent Armand Matthijs van Rebus.

Rebus pleit daarom voor de uitbouw van fietsstraten in de stad en de dorpen met drukke schoolomgevingen. En er moeten verbindingen komen van deze fietsstraten met de verschillende deelgemeenten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio