Oeverversterkingen langs Dender in Lessines

Wallonië maakt werk van dijken

Wallonië maakt werk van dijken

De opeengestapelde stenen vormen een beschermende dijk. Foto: jlg

Geraardsbergen - In Lessines, de Henegouwse buur van Geraardsbergen, is men al begonnen met de aanleg van dijken langs de oevers van de Dender. Het geplande bufferbekken in Deux-Acren komt er dan weer niet.

De wateroverlast langs de Dender in 2010 en 2011 trof niet enkel Geraardsbergen maar ook stroomopwaarts in Wallonië deelde men in de klappen. In Lessines was er onder meer overlast in de lager gelegen wijken van deelgemeente Deux-Acren.

Om het wassende water van de Dender tegen te houden is men nu begonnen met de aanleg van dijken langs de Dender. Vanaf Lessines heeft men stroomafwaarts naast het jaagpad dijken aangelegd. Het gaat om opeengestapelde steenblokken die men in de nabije steengroeve heeft bovengehaald.

Lessines maakt dus werk van de dijken maar schrapt wellicht wel het geplande opvangbekken in Deux-Acren. In het stroomafwaarts gelegen Geraardsbergen wil men nu dat men de gevolgen van die ingrepen onderzoekt en meteen ook sneller werk maakt van de geplande waterwerende werken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio