Paters en Zuster van Don Bosco kopen grond op kerkhof

Paters en Zuster van Don Bosco kopen grond op kerkhof

Foto: jps

Dilbeek -

Schepen van Begraafplaatsen, Carine Walravens, bereikte na overleg met de Paters en Zusters van Don Bosco een overeenkomst over de begraving van de paters en zusters op het kerkhof van Groot-Bijgaarden. Op het kerkhof van Sint-Wivina is niet meer voldoende plaats.

Op het kerkhof Sint-Wivina op het einde van de Wivinadreef zijn nog 24 plaatsen beschikbaar voor de begraving van de Broeders van de Christelijke Scholen. Voor de Paters van Don Bosco zijn er nog drie plaatsen beschikbaar, voor de Zusters van Don Bosco nog zeven.

 

 

Voor de Paters en de Zusters van Don Bosco is dat onvoldoende. De Paters en de Zusters bereikten met schepen van Begraafplaatsen, Carine Walravens, een akkoord over de aankoop van grond op de begraafplaats van Groot-Bijgaarden.
 
 De begraafplaats Sint-Wivina, alleen bereikbaar via de Wivinadreef in Groot-Bijgaarden, ligt eigenlijk op grondgebied van Sint-Ulriks-Kapelle en is eigendom van de gemeente Dilbeek. Na de ontbeendering vorig jaar zijn er nog 24 plaatsen beschikbaar voor de Broeders. Dat aantal volstaat om de Broeders die momenteel verblijven in het Sint-Carolusrusthuis in Sint-Katherina-Lombeek te begraven. Het schepencollege besliste dat de Broeders, die voordien gedurende minstens vijf jaar ingeschreven waren in de bevolkingsregisters van de gemeente Dilbeek mogen begraven worden op de begraafplaats Sint-Wivina.
 
De Paters van Don Bosco en de kloosterzusters van Don Bosco die ingeschreven staan in de bevolkingsregisters van de gemeente Dilbeek of in Dilbeek overlijden kunnen eveneens begraven worden op de begraafplaats Sint-Wivina. Maar hun plaatsen zijn beperkt en een ontbeendering is quasi onmogelijk gelet op de ligging van de begraafplaats in terrasvorm. Daarom vroeg de kloostergemeenschap van Don Bosco of ze grond kon aankopen op het nieuwe gedeelte van de begraafplaats Groot-Bijgaarden in de Bosstraat. Het schepencollege ging hiermee akkoord.
 
Onderhoud
 
Tot op heden werd het groenonderhoud van het kerkhof Sint-Wivina gedaan door de grafmakers van de gemeente Dilbeek. Intussen hebben de broeders op eigen initiatief en op hun kosten een onderhoudscontract afgesloten met de firma Vermeir uit Ternat om het onderhoud te doen op de begraafplaats Sint-Wivina.
 
 
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio