Nieuw bloed in Bertemse gemeenteraad: bekende N-VA'er en vier jongeren

Bertem - De Bertemse gemeenteraad heeft zeven nieuwe leden verwelkomd in zijn midden. Opvallend: de helft van de nieuwkomers is jonger dan 30.

De nieuwe gemeenteraad werd op woensdag officieel ingehuldigd, met acht zetels voor Gemeentebelangen-Open VLD, zes voor CD&V, drie voor N-VA, twee voor SP.A en twee voor Groen. 

Van de 21 gemeenteraadsleden zijn er zeven nieuwe gezichten: Vlaams volksvertegenwoordiger Peter Persyn (N-VA), Pieter Sempels (SP.A), Maria Andries (Groen), Jenne Van Cortenberg (CD&V), Iris De Smet (CD&V), Roland Gustin (Gemeentebelangen-Open VLD) en Jimmy Geyns (Gemeentebelangen-Open VLD). Vier van de zeven  - Sempels, Van Cortenberg, De Smet en Geyns - zijn jonger dan 30.

Burgemeester Joël Vander Elst ziet de komende zes jaar meer dan zitten. "Wij hebben de uitslag van de verkiezingen geapprecieerd en gerespecteerd, zodat we de coalitie tussen Gemeentebelangen-Open Vld en CD&V met overtuiging verder zetten", zegt hij. "Continuïteit is daarbij zeker een eerste prioriteit. We hebben de voorbije zes jaar sterk geïnvesteerd in een aantal grote projecten die momenteel lopende zijn. Denk hierbij maar aan de bouw van een sporthal, het moderniseren van Leefdaal-Centrum en de bouw van een nieuwe school in Leefdaal."

Snelbalie gemeentehuis

"Continuïteit betekent natuurlijk niet dat we alleen maar zullen voortbouwen op het verleden", vervolgt de burgemeester. Zo wil de huidige ploeg een modernisering doorzetten, onder andere door het installeren van een snelbalie in het gemeentehuis. "De burger kan dan tijdens de kantooruren op het gemeentehuis terecht voor de eenvoudige, reguliere handelingen terwijl we voor de meer complexe en tijdrovende zaken meer op afspraak gaan werken."

Andere zaken die er staan te veranderen: een herorganisatie van de dienst openbare werken door de oprichting van een dienst 'Werken in eigen beheer', de verdere aanleg van fiets- en voetpaden en meer samenwerking met de andere gemeentes op vlak van vrijetijdsbesteding.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio