30% meer aanvragen dan voorgaande jaren

Oproepen verdelging wespennesten in stijgende lijn

Oproepen verdelging wespennesten in stijgende lijn

Wie last heeft van een wespennest, belt het best de brandweer. Foto: if

Zoersel - Rustig terrassen is er nu de zomer vordert niet altijd bij: wespen steken de kop op, en met 100 aanvragen per week heeft de brandweer van Zoersel de handen vol aan het verdelgen van hun nesten.

Nu de zomer in volle gang is worden ook de beste vrienden van de gemiddelde terrasganger, met name de wespen, steeds actiever. De brandweer van Zoersel heeft er alvast een dagtaak aan om de massaal binnenstromende oproepen om nesten te verdelgen te beantwoorden.

'We hebben een zachte winter achter de rug en daardoor hebben veel koninginnen kunnen overleven, die nu massaal kolonies hebben gesticht', licht commandant van de brandweer Stijn Lenaerts toe. Met meer dan 100 interventies per week om wespennesten te verdelgen spreekt Lenaerts van een stijging van zeker 30% dit seizoen. Daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen. Begin september verwacht de brandweer namelijk opnieuw een piek: tijdens het fruitseizoen zijn de diertjes immers bijzonder tuk op de vruchten. 

Toch pak je het best zelf geen wespennest aan. 'We krijgen vaak de vraag of mensen zelf ook aan de slag kunnen gaan met bijvoorbeeld wespenpoeder, maar dat raden we af', aldus Lenaerts. 'Voldoende beschermingsmiddelen zijn een absolute must. Met ons pak zijn wij van kop tot teen beschermd, en dat is nodig: zodra de dieren hun woonst moeten verdedigen kunnen ze bijzonder agressief worden', waarschuwt hij.

Wie melding wil maken van een wespennest maakt dan ook het best gebruik van een speciaal webformulier, waarna de brandweer contact opneemt om een afspraak te maken. 'Alle adressen worden systematisch afgewerkt. Soms gaat de verdelging snel, andere nesten zijn soms moeilijk bereikbaar. Daarom willen we ook rekenen op uw begrip en geduld', besluit de brandweer.

Meer info? brandweer@zoersel.be, http://brandweer.zoersel.be

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio