Fijnproevers kijken uit naar 23ste Trappistenfeesten

Fijnproevers kijken uit naar 23ste Trappistenfeesten

Foto: Foto: BDV

Niel - Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober vinden in de kapel van Chiro Hiro weer de jaarlijkse Trappistenfeesten plaats. De hoogmis van het bier is al aan zijn 23ste editie toe.

De Trappistenfeesten genieten wijd en zijd bekendheid omdat zo goed als álle variëteiten er op de kaart staan. ‘De ware liefhebber komt om de bieren te degusteren’, zegt Rita Vinck, ‘en dus spelen we daar als organisatie meer en meer op in. We bieden deze keer een speciale degustatie-formule aan, waarbij men telkens drie trappisten, in kleine glaasjes, met elkaar kan vergelijken’.

Van de zes Belgische, de twee Nederlandse en de Oostenrijkse trappistenbieren zullen de volledige assortimenten voorradig zijn. Ook Spaanse trappistenwijnen, Nederlandse en Duitse trappistenlikeuren en Kameroense trappistenkoffie behoren tot het aanbod, net als het gekende kaasplankje. ‘Hoewel we alles in het werk stellen om ook de nieuwe Amerikaanse trappist, Spencer, te bemachtigen, ziet het ernaar uit dat dit niet zal lukken. Maar we blijven proberen’, klinkt het strijdvaardig.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio