Oud-Chiro viert jubileum in stijl

Meer biervariëteiten dan ooit op 20ste Trappistenfeesten

© Rita Vinck

Komend weekend, op 1 en 2 oktober, kunnen bierliefhebbers hun hartje ophalen in de kapel van de St-Hubertusschool. De twintigste editie van de Trappistenfeesten, ingericht door de Nielse oud-chiroleiding, belooft met haar uitgebreid assortiment weer heel wat volk op de been te brengen.

Johan Stuer

In de abdijen van de Cisterciënzerordes van de Strikte Observantie, bij het grote publiek beter gekend als de Trappisten, wordt sedert vele eeuwen de edele ambacht van het bierbrouwen beoefend. De door de monniken ontwikkelde trappistenbieren zijn dan ook rijk aan traditie, smaak en kwaliteit.

De komende jubileumuitgave van de Trappistenfeesten, waarvan de opbrengst als altijd de Nielse jongens- en meisjeschiro ten goede komt, biedt eenieder de kans om deze exquise bieren te degusteren tegen democratische prijzen en in een gezellig kader.

Ruim assortiment

De bierkaart ziet er dit jaar uit als volgt:

• Achel (B): blond, bruin, extra• Chimay (B): rood, wit (van het vat) en blauw, ook in 75 cl• La Trappe (NL): blond, dubbel, tripel, quadrupel, puur, Isidore, Bock, Witte Trappist, quadrupel ‘Oak Age’• Orval (B): ook ‘Petit’• Rochefort (B): 6, 8, 10• Westmalle (B): dubbel van het vat, tripel en extra• Westvleteren (B): blond 8 en 12• NIEUW: Mont Des Cats (FRA): hoewel dit bier nog niet over het authentieke Trappistenlogo beschikt, wordt het wel gebrouwen en uitsluitend verkocht in een Trappistenabdij.

Naar goede gewoonte kan u bij deze bieren ook een plankje abdijkaas nuttigen, eveneens van Trappistenmakelij. En zelfs niet-bierdrinkers komen aan hun trekken. Zo staan er bijvoorbeeld Trappistenwijnen, -koekjes en –koffie op de prijskaart. Bovendien zijn er natuurlijk ook frisdranken verkrijgbaar.

Waar en wanneer?

De Trappistenfeesten vinden plaats in de kapel van de Sint-Hubertusschool, Kerkstraat 15. Op zaterdag 1 oktober is iedereen welkom vanaf 14 uur tot diep in de nacht. Op zondag 2 oktober zijn de deuren geopend van 14 tot 18 uur.

Meer informatie op www.trappistenfeesten.be.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio