Scouts Hellegat openen nieuw kapoenenlokaal

Scouts Hellegat presenteert nieuw kapoenenlokaal Foto: Scouting Hellegat

Niel - Bij Scouting Hellegat is zondag een fonkelnieuw kapoenenlokaal ingehuldigd. Na wekenlang zwoegen en zweten mocht het resultaat met gepaste trots worden voorgesteld aan de allerkleinste leden en hun ouders.

Het nieuwe lokaal, dat veel wegheeft van een heuse binnenspeeltuin, bevat onder meer een klimgrot, een ‘snoezelzolder’ en een glijbaan. Attracties die zondag met veel enthousiasme door de kapoenen mochten worden ingespeeld.

Werkzaamheden

‘Dit project werd verwezenlijkt dankzij het harde werk van oud-scouts, de voltallige leidingsploeg en enkele ouders’, vertelt groepsleider Ben Spruyt. Het ontwerp werd in overleg met de leden en de leiding uitgetekend door Joeri Baeyaert. Vervolgens hebben de oud-scouts het grootste gedeelte van de ruwbouw op zich genomen, waarna de leiding aan de afwerking kon beginnen.

‘We hebben bij het verbouwen gestreefd naar maximaal speelplezier’, zegt Spruyt. ‘Uiteraard met veel aandacht voor veiligheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Zo hebben we hoofdzakelijk natuurlijke materialen gebruikt en alles zo goed mogelijk geïsoleerd. Ook hebben we ervoor gezorgd dat de constructie voldoet aan de wetgeving inzake speeltuigen.’

Toekomstvisie 

Het nieuwe kapoenenlokaal maakt deel uit van een meerjarenplan om de lokalen en terreinen op te waarderen. De voorbije jaren kregen de meeste andere lokalen al een opfrisbeurt. Vorig jaar werd ook het buitenterrein aangepakt: men bracht nieuwe beplanting aan en voorzag enkele kindvriendelijke speelobjecten, zoals een wilgentunnel en een takkeniglo.

‘Maar er staan nog een boel andere verbeteringen op onze agenda’, vervolgt de groepsleider. ‘Zo zal er in 2012 nog meer worden geïnvesteerd in brandveiligheid. Ook wordt het dak opgekalefaterd en komt er een nieuw sanitairblok en een extra keuken. Al deze investeringen zijn noodzakelijk omdat ons ledenaantal jaar na jaar blijft stijgen.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio