Vierde editie vikingtoernooi op Casa Blanca festivalterrein

FunFonds vzw 'kubbt' zaterdag op verplaatsing

Kubben in een gemoedelijke sfeer met FunFonds vzw. Foto: js

HEMIKSEM/NIEL - Zaterdag vindt op de terreinen bij de Sint-Bernardusabdij te Hemiksem de vierde Cup of Kubbs van de Nielse vzw FunFonds plaats. Wie snel is, kan zich nog inschrijven.

Kubben is een Scandinavisch vikingspel waarbij men, kort gezegd, houten blokken met stokken omver moet gooien. De laatste jaren heeft het ook in onze contreien flink aan populariteit gewonnen, mede dankzij het jaarlijkse toernooi van FunFonds vzw.

Nieuwe locatie

‘Op het heraangelegde Sint-Hubertusplein konden we dit jaar niet meer terecht, dus wijken we voor deze editie uit naar Hemiksem’, zegt FunFonds-voorzitter Marc Van Beneden. ‘De grasvelden bij de Sint-Bernardusabdij, waar begin augustus ook weer het Casa Blanca Festival plaatsheeft, leken ons qua locatie een geknipt alternatief’.

VIP-tickets te winnen

Datzelfde Casa Blanca Festival levert overigens ook één van de te winnen hoofdprijzen, namelijk een VIP-arrangement voor de exclusieve backstage-sessie van The Scabs op donderdag 2 augustus. Eén kubbteam mag die dag volledig gratis deze akoestische show bijwonen. De nodige drankjes en hapjes, alsook een rondleiding achter de schermen van het festival, maken de voorkeursbehandeling compleet.

Inschrijven

Deelnemen aan de Cup of Kubbs kost 15 euro, ter plaatse te betalen, per ploeg van 4 à 6 personen. ‘Ons wedstrijdschema vertoont nog een paar gaatjes, dus wie er zaterdag bij wil zijn kan zich nog inschrijven via www.funfonds.tk’, laat Van Beneden weten.

Afterparty

Het toernooi duurt van 10 tot 18 uur, waarna er uiteraard gelegenheid is tot napraten en -drinken. Kubbers die ’s avonds nog niet meteen naar huis willen (het is tenslotte nationale feestdag), kunnen op een steenworp van het spelterrein terecht in de Casa Blanca Zomerbar. Daar wordt zaterdag 'Yesterdayland' gevierd, een gratis feestje met deejay Johan Mast.

Wat? 4de Cup of Kubbs van FunFonds vzw
Wanneer? Zaterdag 21 juli 2012, vanaf 10u
Waar? Casa Blanca Festivalterrein, Sint-Bernardusabdij Hemiksem
Prijs? 15 euro per team van 4 à 6 spelers
Inschrijven? www.funfonds.tk

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio