Traditierijke Trappistenfeesten op 6 en 7 oktober

Traditierijke Trappistenfeesten op 6 en 7 oktober

Trappistenfeesten Chiro Niel Foto: FOTO: Bart De Vos

Niel - Heel wat bierliefhebbers zullen komende zater- en zondag hun schreden richten naar de kapel van de Sint-Hubertusschool. Voor de eenentwintigste keer alweer vinden daar en dan de roemruchte Trappistenfeesten van Oud-Chiro Niel plaats.

De organisatoren leggen uit waarom het eerder aangekondigde afscheid nog niet voor morgen is. ‘We volharden in de boosheid’, zeggen Rita Vinck en Frans Brits. ‘De massale opkomst van vorig jaar bewees dat er nog lang geen sleet zit op onze formule. Trappistenbieren zijn nu eenmaal uitstekende producten en wij trachten steeds, wat toch vrij uniek is, het volledige gamma aan te bieden’.

Vele variëteiten

Behalve de originele bieren die de titel ‘Authentic Trappist Product’ (ATP) mogen voeren, zal men net als vorig jaar ook het trappistenbier van Mont des Cats kunnen degusteren.

De nieuwkomer uit Oostenrijk, het bier Gregorius van de Engelszell-abdij, draagt voorlopig evenmin het ATP-logo, maar prijkt desondanks reeds op de rijkgevulde drankkaart van de Trappistenfeesten. ‘We hebben alles in het werk gesteld om dit bier te bekomen’, zeggen Frans en Rita. ‘We zijn erin geslaagd, al is de voorraad eerder beperkt’.

Ook de Achel Extra Blond (75 cl.) zal te verkrijgen zijn, evenals het nieuwe bier van N.D. de Scourmont, dat ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de brouwerij Chimay in gelimiteerde oplage gebrouwen werd.

Niet alleen maar bier

Wie honger heeft en geen genoegen neemt met ‘glazen boterhammen’, kan zich naar jaarlijse traditie tegoed doen aan vier trappistenkazen. Daarbovenop staan er trappistenkoffie, trappistenkoekjes, trappistentruffels, trappistenlikeurtjes én trappistenwijnen op het menu.

Frans en Rita benadrukken dat de Trappistenfeesten alleen maar mogelijk zijn bij de gratie van vele vrijwilligers die allemaal hun steentje bijdragen. 

Wat? Trappistenfeesten t.v.v. Chiro Niel
Wanneer? Zaterdag 6 oktober (van 14u tot ’s nachts) en zondag 7 oktober (van 14u tot 18u).
Waar? Kapel Sint-Hubertusschool, Kerkstraat 15 te Niel
Inkom gratis. Meer informatie op www.trappistenfeesten.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio