Feestelijke inhuldiging op zaterdag 18 mei

Café Klavertje Bier gaat eindelijk open

Met hun bruin jongerencafé willen Rudy Geysemans en Ken Convents een leemte in het Nielse uitgaansleven opvullen. Foto: Johan Stuer

Niel - Op zaterdag 18 mei opent Klavertje Bier de deuren: een nieuw café in de Antwerpsestraat, bestierd door het jonge duo Ken en Rudy.

Ken Convents (30) en Rudy Geysemans (28) kennen elkaar al lang. Na hun gezamenlijke schooltijd in de PTS van Boom, bleven ze vrienden. Twee jaar geleden kochten ze samen het pand waarin vroeger café Monico gevestigd was ('bij Jos') en dat al vele jaren leegstond.

'Het was aanvankelijk niet eens onze bedoeling om er opnieuw een kroeg in onder te brengen, maar op een gegeven moment besloten we het gewoon te proberen', zegt Ken. 'We zijn niet vies van een impulsieve beslissing op zijn tijd, en we wisten dat er behoefte was aan een degelijk en gezellig jongerencafé in de regio'.

Rompslomp

Behalve de café-ruimte zelf, werden ook de bovenverdiepingen gerenoveerd en heringericht. Rudy woont er al, Ken neemt binnenkort zijn intrek. 'Het is natuurlijk handig om boven je werk te wonen. Waarschijnlijk zijn er ook nadelen, maar dat zullen we later dan wel ondervinden'.

Nog los van de verbouwingen, komt bij de opstart van een eigen zaak heel wat praktische en administratieve rompslomp kijken. 'Ik moet zeggen dat ik dat vooraf een beetje onderschat heb’, aldus Ken. ‘Mede daarom heeft de opening twee jaar op zich laten wachten. Al zal onze luiheid ook wel meegespeeld hebben... Maar nu het eindelijk zover is, hebben we er allebei veel zin in'.

Woordspeling

De naam van het nieuwbakken etablissement is een restant uit het KSA-verleden van Rudy. 'We waren ooit van plan om een Klavertje Bier-fuif te organiseren, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. De woordspeling is echter altijd blijven hangen. Het is meteen ook een verwijzing naar de vele speciale bieren die we willen aanbieden'.

Inderdaad bevatten de frigo's een grote verscheidenheid aan trappist en ander lekkers. Het is de bedoeling om het drankenassortiment mettertijd nog verder uit te breiden.

Live- en andere muziek

Ook op muzikaal vlak wil Klavertje Bier het verschil maken. 'We gaan niet gewoon de radio opzetten of doorsnee saaie cafémuziek draaien', zegt Ken. 'Onze voorkeur gaat vooral uit naar de betere rock, blues en jazz'.

Overigens zijn Rudy en Ken van plan om af en toe concertjes te organiseren. 'We hebben een klein podium en bij de aanleg van de elektriciteit hebben we met die mogelijkheid rekening gehouden'.

Nog nooit een pint getapt

Rudy heeft als voormalig KSA'er en medewerker van het Boomse Feestpaleis reeds heel wat uurtjes achter allerlei tapkasten doorgebracht, maar Ken heeft tot op heden niet de minste horeca-ervaring. 'Ik heb in mijn hele leven eigenlijk nog nooit een pint getapt', geeft hij toe. 'Of toch: één keer, tijdens een nieuwjaarsfeestje. Allemaal schuim! Gelukkig leer ik nogal snel, dus dat komt wel in orde'.

Openingstijden

Klavertje Bier zal zeven dagen op zeven open zijn: op weekdagen vanaf 12 uur en in het weekend vanaf 13 uur. 'Een vast sluitingsuur is er niet, maar we hebben ons wel voorgenomen om nooit vóór 12 uur 's nachts het licht uit te doen. Ook niet als er nog maar twee of drie man aan de toog hangt, nee. Zit de sfeer er een beetje in, dan blijven we natuurlijk langer open'.

Terras met mussenhotel

In afwachting van de zomer werd de kleine maar knusse binnenkoer van zelfgemaakte terrasmeubelen voorzien. Met het hout dat Rudy en Ken toen nog overhadden, hebben ze enkele fraaie mussenappartementen in elkaar geknutseld, die nu hoog aan de zijgevel prijken. Alle kamertjes zijn op het ogenblik onbewoond, dus ook dakloze mussen die dit lezen, weten waarheen.

Wat? Feestelijke opening Klavertje Bier.
Wanneer? Zaterdag 18 mei, 16 uur. Gratis vaten vanaf 21 uur.
Waar? Antwerpsestraat 57, Niel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio