Vernieuwd FC Oxford Hemiksem incorporeert KV

Hemiksem - Met ingang van het komende voetbalseizoen zullen de bestuursleden van KV Hemiksem en FC Oxford hun krachten bundelen om de toekomst van het (jeugd)voetbal in de gemeente veilig te stellen.

In samenspraak met leden van het schepencollege hebben de beheerders van beide clubs intensief overleg gepleegd. ‘Door een goede samenwerking en hopen gezond verstand zijn we uiteindelijk tot de beste oplossing gekomen’, laat Dave Carpels van FC Oxford Hemiksem weten. ‘Vanaf het voor de deur staande seizoen 2013-2014 zal FC Oxford Hemiksem de club zijn waar beleidsmensen van KV én Oxford hun schouders zullen onder zetten’.

Concreet wordt het bestuur van FC Oxford uitgebreid met Leonard Van de Velde als erevoorzitter en Paul De Meulenaere en dr. Marc Geerts als nieuwe bestuursleden.

Propere lei

‘Eenieders bedenkingen en problemen zijn van de baan’, zegt Carpels. ‘FC Oxford Hemiksem kan meteen met een propere lei van start gaan’.

Gedurende het tussenseizoen worden in de bestaande accommodatie aan het Rode Kruisplein reeds enkele werken uitgevoerd, zodat alle trainingen daar afgewerkt zullen kunnen worden.

Volledige verhuis in 2014

De wedstrijden zullen het komende seizoen nog gespeeld worden aan de Schelleakker, maar dat is slechts een voorlopige oplossing. Het erop volgende seizoen verhuist de volledige werking naar het Rode Kruisplein. ‘Tegen die tijd zullen onze club en het gemeentebestuur een plan klaar hebben om de accommodatie op te waarderen tot een hedendaags sportcomplex’, blikt Carpels vooruit.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio