Tweehonderd jaar Niel-Scherpenheuvel-Niel

Niel - Nog tot eind volgende maand is in Woonzorgcentrum Maria Boodschap een tentoonstelling te bekijken over de geschiedenis van de Broederschap O.L.V. Scherpenheuvel-Niel. Aanleiding is de jubileumedititie van de voetbedevaart, die dit jaar voor de tweehonderdste keer plaatsvindt.

Tijdens het pinksterweekend trekt Niel voor de tweehonderdste keer naar Scherpenheuvel. Een jubileumuitgave die door de organisatoren extra luister wordt bijgezet met allerlei initiatieven.

De gelegenheidstentoonstelling in Woonzorgcentrum Maria Boodschap is nog tot eind mei gratis te bezichtigen. Op donderdag 5 juni, daags voor het vertrek van de Nielse pelgrims, wordt in de kerk een zendingsviering gehouden, voorgegaan door vicaris Louis Van Lommel. Tevens werd een herdenkingsmedaille ontworpen en krijgen de bedevaarders speciale kaarsen en sjaaltjes.

Bij wijze van geschenk aan het bedevaartsoord heeft de organisatie een kleedje laten maken voor het miraculeuze Mariabeeld van Scherpenheuvel. De kerk van Niel krijgt zelfs een geheel nieuw Mariabeeld. ‘Met dit alles hopen we een grote ploeg op de been te brengen om met ons de voettocht aan te vatten’, zegt Wim Coeck van de Broederschap. Meer informatie is terug te vinden op www.voetbedevaart-niel.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio