Gents rope-skippingteam wint drie medailles op WK

De medaillewinnaars (vlnr.): Els Vancompernolle, Ellen De Buck, Ine Billiet, Jana Bracke en Elisabeth Vandevoorde. Foto: if

Gent - De Gentse rope-skippingclub Sipiro kan terugblikken op een geslaagd wereldkampioenschap. De jonge atleten namen voor het eerst deel, en kwamen meteen met drie medailles - één gouden en twee bronzen - naar huis.

Het was feest gisteravond bij rope-skippingclub Sipiro. Na het WK vorige week in het Engelse Loughborough werden de medaillewinnaars daar gisteren op veel applaus onthaald. En terecht, na zo'n knap kampioenschap.

Sipiro nam pas voor de eerste keer deel aan het wereldkampioenschap rope-skipping. Om voor zo'n WK geselecteerd te worden, moet je immers in de top vijf eindigen op het Belgisch kampioenschap, en dat was Sipiro nog nooit gelukt. Tot ze op het laatste BK derde eindigden.

De Gentse club zond zijn jonge touwspringers zowel uit naar het jongerenwereldkampioenschap als naar het 'echte' WK. En op beide tornooien viel Sipiro in de prijzen.

Zondag haalden Ine Billiet, Jana Bracke, Ellen De Buck, Els Vancompernolle en Elisabeth Vandevoorde goud bij hun freestyles op het onderdeel 'double Dutch 3' en brons op het onderdeel 'double Dutch 4'. In de overall competitie behaalden ze een schitterende achtste plaats.

Eerder haalde Elisabeth Vandevoorde ook al brons, in het World Youth tournament, in het onderdeel 'speed 3’.

Een dikke proficiat!

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio