UPDATE: Hevige regenval zet straten blank

© jtr

© jtr

© jtr

© jtr

© jtr

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De hevige regenval van zondagnacht en maandagmorgen heeft heel wat overlast veroorzaakt. In Drongen hindert een grondverzakking het treinverkeer.

Jonas Truwant

Door de verzakking van een spoorwegtalud in Drongen, als gevolg van de regen, is er vertraging op de spoorlijn van Brussel naar Oostende.

Over een afstand van 100 meter kunnen de treinen er amper 20 kilometer per uur rijden. In de richting van Oostende lopen de treinen daardoor een twintigtal minuten vertraging op.

Tram en busverkeer gehinderd

Rond het Maria Hendrikaplein hebben de diensten van De Lijn de tramsporen moeten vrijmaken. Door de overvloedige regenval waren de sporen volgelopen. Vorige vrijdag was dat ook al het geval.

In Oostakker ondervinden buslijnen 70, 71 en 72 dan weer hinder door de overvloedige regenval. Een dienstwagen van De Lijn brengt passagiers naar de bushalte Sint-Bernadettestraat, omdat de Wolfputstraat onder water staat.

Update: Rond 15.30 uur verliep het busverkeer op lijnen 70, 71 en 72 weer normaal door de Wolfputstraat.

Stadscentrum

In het stadscentrum zijn vooral de werven onder water gelopen. In de Korte Meer en de Sint-Niklaasstraat staan grote plassen, en de Cataloniëstraat lijkt herschapen in een Cataloniëvaart. Wel goed nieuws: de heraangelegde Korenmarkt is 'plassenvrij'.