Nieuw gemeentehuis officieel geopend

Foto: johan van bever

Wetteren - Zaterdagvoormiddag werd het nieuwe gemeentehuis op Rode Heuvel officieel geopend door burgemeester Alain Pardaen (CD&V) en gouverneur Jan Briers.

"Na bijna drie jaar is het gebouw klaar," begon de burgemeester zijn toespraak. "Dit wordt een huis voor al onze inwoners. De eerste steen werd gelegd op 9 mei 2015. De site was al in 2008 aangekocht en de bouwvergunning werd toegekend in 2012. Dit nieuwe gemeentehuis is het nieuwe hart van de gemeente. Ik ben fier. We zijn er  geslaagd dit schitterende project te realiseren, gekoppeld aan een stadsvernieuwingsproject en een nieuwe fietsersbrug. Omdat Wetteren het boomkwekerijcentrum is, hebben we onze vergaderzalen de namen van inheemse boomsoorten gegeven".

De Schelde was lange tijd uitgesloten uit het centrum. "Nu is er opnieuw een verbinding gemaakt," vertelt schepen Herman Strobbe (EEN). "Samen met het nieuwe gemeentehuis gaven we aan de werkwijze van onze diensten een nieuwe dynamiek. Politici kunnen ronkende verklaringen afleggen maar het zijn de medewerkers die hier de mensen vooruit zullen helpen".

An-Sophie De Cloedt, Els Van Gyseghem en Anke Versonnen trokken het verhuisproject en kregen hiervoor een ruiker bloemen. "Maar wij deden dat niet alleen," benadrukt An-Sophie. "We hebben er allemaal hard aan gewerkt en moesten hiervoor regelmatig uit onze comfortzone treden. We zijn heel tevreden om op zo een mooie plek te werken. Het werk is nog niet afgelopen. Er staan nog veel zaken op de planning om de dienstverlening nog meer te optimaliseren".

Tijdens de opening werd ook een label overhandigd. Met het Smart City Label beloont Belfius vreatieve steden of gemeenten met hun duurzame vernieuwing.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio