Jazz Zottegem met Bent Van Looy en Viktor Lazlo

Jazz Zottegem met Bent Van Looy en Viktor Lazlo

Foto: johan van bever

Zottegem - Op zaterdag 9 en zondag 10 juni vindt Jazz Zottegem plaats in het park van het Egmontkasteel in Zottegem. De inkom is gratis.

Jean Blaute presenteert opnieuw een stevige muziekaffiche. Mede dank zij de steun van Vlaanderen werd het festival in de breedte uitgebouwd en werd er een literair luik aan toegevoegd. Het zaterdagnamiddagprogramma vanaf 14 uur zet extra in op sfeer en gezelligheid. Er is zomerliteratuur te koop, er is een vinyl- en muziekverkoop, er is koffie, er staan foodtrucks en er is een uitgebreid programma kinderanimatie. Het muziekprogramma start om 17 uur met DJ Captain E-Blow, het KollecTiv Quintet, Bent Van Looy, Het Rosenberg Trio en Otomachine.

Op zondag komt er een absolute topper aan de vleugelpiano zitten voor het aperitiefconcert om 11 uur. Michel Bisceglia begeleidt Viktor Lazlo die een programa brengt rond muziek van Billie Holliday, Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan. Ook na dit concert is er dezelfde gezelligheid zoals op zaterdag het geval is. Het openlucht kunstatelier biedt plaats voor plaatselijke kunstenaars en er wordt virtuele realiteit gebracht. De Floaters en DJ Boekmarc vullen aan. Tot slot krijgt het evenement een extra literair tintje. De bekende schrijver en performer Christophe Vekeman en het vertelcollectief Ratara brengen hun verhalen en gedichten voor jong en oud.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio