10.000 stappen clash nu echt goed begonnen

Foto: johan van bever

Zottegem - De gemeentebesturen van Zottegem, Herzele, Lierde, Sint-Lievens-Houtem, Oosterzele, Brakel, Ronse en Maarkedal trapten de derde editie van de Vlaamse stappenclash voor burgers af.

Deze gemeenten stimuleren hun burgers om deel te nemen aan de battle. Iedereen kon zich via de website www.10000stappen.be inschrijven. Het doel is om de stappen te tellen, zich meer met de fiets te verplaatsen, de trap nemen in plaats van de lift of bewegingstussendoortjes op het werk nemen. In de maand mei nemen 207 Vlaamse gemeenten het tegen elkaar op en strijden ze voor de titel 'actiefste stad of gemeente van Vlaanderen'.

Voldoende bewegen is goed voor de gezondheid maar de meeste mensen doen dat niet. Een eenvoudige manier om dat toch te doen, is om meer stappen te zetten. 10.000 per dag is ideaal. Met deze extra beweging is men extra beschermd tegen onder andere hart- en vaatziekten, depressies of diabetes type 2. Deze 10.000 stappenclash is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo's, met steun van de Vlaamse overheid. In juni wordt de winnende stad of gemeente bekend gemaakt.

Elke week worden er prijzen verloot onder de deelnemers. Zo kan men een hartslagmeter, wandelschoenen of een elektrische fiets winnen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio