Zottegem zamelt batterijen in

Zottegem zamelt batterijen in

Foto: johan van bever

Zottegem - Op 15 juni worden oude batterijen huis aan huis opgehaald in Zottegem. Tussen 1 en 30 juni daagt BEBAT de steden en gemeenten van de Provincie Oost-Vlaanderen uit om het grootste gewicht aan gebruikte batterijen per inwoner in te zamelen. De gemeente die hierin slaagt krijgt stijlvolle picknicktafels uit gerecycleerd materiaal.

“Ik ken wel een paar groene plekjes in Zottegem waar deze picknicktafels mooi tot hun recht zouden komen," bedenkt schepen van Milieu Leen Goossens (CD&V). "Vandaar dat ook de stad Zottegem zich ingeschreven heeft. Om het onze inwoners makkelijk te maken organiseren we op vrijdag 15 juni een reuze huis-aan-huis-inzameling van batterijen”.

Vanaf 8 uur ’s morgens rukken de stadsdiensten uit om aan elk huis in Zottegem een zakje batterijen op te halen. In de verpakking van het stadsmagazine dat deze maand bedeeld wordt, stak zo een zakje. Er wordt gevraagd om het zakje op een zichtbare plaats (aan de voordeur of aan de brievenbus) te zetten. Bij grotere hoeveelheden kan best gebruik gemaakt worden van een kartonnen doos.

Lege batterijen, gebruikte zaklampen en accupacks zoals in opladers, laptops of GSM zijn welkom. Tot en met 30 juni kan men uiteraard ook terecht op de verschillende inzamelpunten in Zottegem. De lijst van de inzamelpunten kan geraadpleegd worden via www.bebat.be/inzamelpunten .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio