Dag van de mantelzorg

Dag van de mantelzorg

Foto: mantelzorg

Zottegem - Op donderdag 14 juni vindt in Zottegem de ‘Dag van de Mantelzorg’ plaats. Naar schatting zijn er in Vlaanderen meer dan 580.000 mantelzorgers. Mantelzorgers zijn mensen die zich belangeloos inzetten om de zorg voor een partner, familielid, een vriend of buur op te nemen. Op 14 juni worden alle mantelzorgers uit de streek uitgenodigd voor de theatermonoloog door Leen Persijn ‘Hola Zomaar Oma’.

Voor de vijfde maal bundelen de partners van ZoZo (Zottegem Zorgt) alle krachten om samen een interessant programma samen te stellen. Om de mantelzorgers enerzijds in de bloemetjes te zetten en anderzijds te ondersteunen organiseert ZoZo op donderdag 14 juni de theatermonoloog  ‘Hola Zomaar Oma’ van Leen Persijn. Een soms grappige, potsierlijke, maar ook ontroerende zoektocht over de relatie grootouders-kleinkinderen, gegoten in spel, poëzie en liedjes.

“Mantelzorgers zijn echt van onschatbare waarde," prijst schepen van Sociale Zaken Kurt De Loor (sp.a). "Ze zetten zich belangeloos in om te zorgen voor een partner, een familielid, een vriend of een buur die zorg nodig heeft. Ze betekenen voor die persoon ook vaak het verschil tussen thuis blijven wonen of een opname in een woonzorgcentrum. Het belang van mantelzorgers blijft vaak onderbelicht, maar op de Dag van de Mantelzorg zetten we onze Zottegemse mantelzorgers in de bloemetjes. En dat is dik verdiend.”

De theatermonoloog van Leen Persijn ‘Hola Zomaar Oma’ vindt plaats  op donderdag 14 juni om 19.30 uur in het Lokaal Dienstencentrum Egmont (ingang Arthur Gevaertlaan). De voorstelling is gratis. Inschrijven kan in het lokaal dienstencentrum via tel. 09 364 56 95 of via mail ldcegmont@ocmw.zottegem.be .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio