Pop up-winkel met tweedehandskledij voor het goede doel

Zottegem - The Empty Shop wil tijdens de komende braderie in Zottegem een lege winkel helemaal vullen met kwaliteitsvolle tweedehandskledij om deze vervolgens uit te verkopen voor een goed doel. Intussen kan iedereen kledij schenken.

Na Antwerpen, Gent en Hasselt krijgt nu ook Zottegem haar eigen Empty Shop. The Empty Shop geeft zo goed als ongedragen kleding een tweede volwaardig leven. Tweedehands shoppen is hip en biedt interessante kansen voor een modeliefhebber met budget. "Behalve dat je een goed doel steunt, draag je met een gift aan een Empty Shop ook bij aan een wereld waarin minder wordt weggegooid en aan een heropleving van je oude stukken," vertellen Sandra De Roeck, voorzitter van Curieus Zottegem en bezielster Anja Van de Kerckhove.

"We hebben allemaal wel een stuk in de kast liggen, kwalitatieve stukken die je helaas niet draagt, hoe mooi je ze ook vindt. We doen een warme oproep naar winkels, BV’s en particulieren om een uniek stuk of kwaliteitsvolle kledij te schenken. Jean Blaute en Francia schonken alvast een chacabana, feestkledij typisch voor de Dominicaanse Republiek".

De ingezamelde stukken liggen in een pop-up winkel tijdens het braderieweekend op 22, 23 en 24 juni in de Stationsstraat 41 in Zottegem. Op donderdag 21 juni is er een laatavond shopping van 18 tot 22 uur. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel. We kozen voor de VZW Hangjongeren, een VZW die (kwetsbare) jongeren van straat wil houden door ze dagelijks begeleide zinvolle vrijetijdsbesteding aan te bieden".

Wie een kledingstuk wil schenken, kan dit binnenbrengen in de week van 11 juni telkens van 18 tot 20 uur en op 15 en 16 juni van 10 tot 18 uur in de Stationsstraat 41. Binnenbrengen kan ook altijd bij de curieusleden via een mailtje aan mosterdpot@curieuszottegem.be .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio