Kermisprogramma Strijpen beperkt door wegenwerken

Kermisprogramma Strijpen beperkt door wegenwerken

Foto: johan van bever

Zottegem - Het kermisprogramma van café 't Gemeentehuis op het Strijpenplein in Strijpen blijft beperkt tot een rommelmarkt omwille van de wegenwerken in de Rijkestraat. Uiteindelijk bleek het niet nodig.

Elk jaar organiseert Curt Van Caenegem een meerdaags kermisprogramma maar deze keer is er enkel een rommel-, brocante- en antiekmarkt op zaterdag 16 juni van 7 tot 18 uur rond de kerk op het Strijpenplein. "Omwille van de wegenwerken in de Rijkestraat was het niet mogelijk om ons normale programma samen te stellen," vertelt hij. "De bussen van De Lijn konden niet langs de Rijkestraat en moesten de Beugelstraat gebruiken. Daardoor hadden we onvoldoende ruimte voor alle activiteiten. Nu blijkt de Rijkestraat toch toegankelijk te zijn voor de bussen van de Lijn en niet voor het doorgaande verkeer. Maar het is te laat om nu nog het programma te veranderen".

Er zullen deze keer geen optredens zijn. Na de rommelmarkt volgt wel een barbecue ten voordele van de mountainbikeclub d'Orvals die hun lokaal in 't Gemeentehuis hebben. Bovendien komt er een tent waar alle wedstrijden van de Rode Duivels te zien zullen zijn. "Volgend jaar zorgen we opnieuw voor een volwaardig kermisprogramma, met optredens".

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio