Guido Belcanto, voetbal en Roel Vanderstukken op Vlaamse feestdag

Guido Belcanto, voetbal en Roel Vanderstukken op Vlaamse feestdag

Foto: johan van bever

Zottegem - Guido Belcanto, voetbal op groot scherm en Roel Vanderstukken worden de blikvangers tijdens de 11 juli-viering in Zottegem.

Vorig jaar vernieuwde de stad Zottegem een viering van de Vlaamse feestdag en ook nu weer wordt een gratis dagvullend programma aangeboden.  Op woensdag 11 juli begint het om 13.30 uur met een beiaardconcert van Paul Hoste vanuit de kerk van Zottegem. Het Zottegemse koor Crescendo zingt in de kerk om 15 uur hoofdzakelik klassieke koorwerken. Dat wordt evolgd door een concert van het ensemble Capriola di Gioia met aangrijpende en vaak vegeten muziek it de 17de en 18de eeuw.

Tijdens het verder programma wordt rekening gehouden met de halve finale van het WK voetbal op groot scherm op de Markt. De marktoptredens worden dan ook net voor en net na die halve finale gepand. Guido Belcanto warmt op vanaf 18.30 uur, samen met zijn muzikanten. Na het voetbal, om 22.15 uur wordt de feestdag afgesloten met Slagerij Vanderstukken. Roel serveert een combinatie van smartlappen, levensliedjes en het betere Nederlandstalige lied. Het belooft een meezingavond te worden, doorspekt met humor.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio