Zottegem koopt 6 dienstfietsen

Zottegem koopt 6 dienstfietsen

Foto: johan van bever

Zottegem - Stad Zottegem heeft deze zomer 6 dienstfietsen aangekocht, waarvan 2 elektrische fietsen. Op die manier kunnen de dienst- en privéwagens vaker aan de kant blijven.

“Dit past perfect in ons klimaatplan” zegt schepen Leen Goossens (CD&V). “We willen ook met onze stadsdiensten minder CO² uitstoten en de dienstverplaatsingen zoveel mogelijk CO²-neutraal doen.”

Voor korte afstanden is de fiets vaak het ideale alternatief. Met de 2 elektrische fietsen kunnen zelfs langere dienstverplaatsingen met de fiets gedaan worden. “Het is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor het personeel. Geen file- of parkeerstress en goed voor de gezondheid. En met de fiets ben je in ons drukke verkeer niet trager dan met de wagen".

Zottegem wil binnenkort ook nog meer inzetten op woon-werkverkeer. "Veel personeelsleden wonen binnen de 7 kilometer van hun werkplaats. We willen dan ook zoveel mogelijk ambtenaren laten lid worden van de 7km-club, een actie van de Vlaamse Overheid om zoveel mogelijk voor de fiets te kiezen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio