Post Wetteren wil meer betrokken worden in brandweerzone

Post Wetteren wil meer betrokken worden in brandweerzone

Foto: johan van bever

Wetteren - Het brandweerkorps van Wetteren vierde Sint-Barbara en reikte meteen ook de eretekens en de brevetten uit. Paul De Neef, voormalig postoverste en sinds enkele maanden in pensioen kreeg de gouden medaille.

Het brandweerkorps van Wetteren vierde Sint-Barbara en reikte meteen ook de eretekens en de brevetten uit. Paul De Neef, voormalig postoverste en sinds enkele maanden in pensioen kreeg de gouden medaille. Voor het eerst stond de viering onder leiding van de nieuwe Postoverste, Dirk Pieters. Burgemeester Alain Pardaen (CD&V) stond even stil bij het risicovolle beroep van brandweerlieden. "Hulp aan de burger in nood is een kerntaak van de brandweer. Daarom willen we genoeg blijven investeren om het hoofd te kunnen bieden aan elke noodsituatie. Zo komt er in april een nieuwe multifunctionele autopomp".

Commandant Dirk Pieters blikte terug op het voorbije jaar. "2018 was het jaar van de veranderingen, waaronder het nieuwe oproepsysteem, het inbelsysteem genoemd. Tegenwoordig worden ook minder manschappen opgeroepen.  Iedereen krijgt zo meer verantwoordelijkheden. Ik kan ook al melden dat er binnenkort een nieuwe boot komt voor interventies op de Schelde. Vanaf volgend jaar hebben we ook een dag- en nachtpermanentie van onze ambulanciers. We hebben ook de indruk dat we als Post Wetteren niet echt betrokken worden bij de dagelijkse werking van de zone".

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio