Voetbalclub VKS Hamme-Zogge krijgt tweede speelveld van gemeente

Eindelijk alternatief voor ‘Strand van Zogge’

Coach Walter Seghers traint met zijn U10-spelers op het 'Strand van Zogge'. Foto: jvdv

Hamme - Het Hamse gemeentebestuur trekt 232.000 euro uit voor de aankoop van gronden en de aanleg van een tweede voetbalveld achter de kerk in Zogge.

Die beslissing klinkt als muziek in de oren bij de ruim tweehonderd spelers, ouders, supporters en uiteraard het bestuur van VKS Hamme-Zogge. De eerste ploeg staat momenteel aan de leiding in vierde provinciale E. De club is ambitieus, ook voor wat de bloeiende jeugdwerking betreft. "Wekelijks ruim tweehonderd jeugd- en volwassen voetballers meermaals laten trainen en wedstrijden spelen op één terrein, is onhoudbaar", weet voorzitter Jurgen Mettepenningen. "We zijn het gemeentebestuur dan ook dankbaar voor de inspanningen om ons een tweede voetbalveld te bezorgen. Hier hebben we toch enkele jaren op moeten wachten." Schepen van Sport Luk De Mey (CD&V) erkent de nood. "Er was natuurlijk eerst wat tijd nodig om de gronden naast het bestaande voetbalveld te verwerven", licht De Mey toe. "Na het akkoord met de twee eigenaars kunnen we werk maken van de aanleg van het tweede voetbalterrein in natuurgras."
"Strand van Zogge"
Door het permanente gebruik ligt het ene Zogse voetbalveld er momenteel erbarmelijk bij. "We moesten vorig weekend zelfs de wedstrijden afgelasten na de regenval, omdat het veld onbespeelbaar bleek", zegt voorzitter Mettepenningen. "Er gaat nu veel aandacht naar de uitbreiding, maar intussen moeten we vooral ook het bestaande veld aanpakken. En liefst onze ambitie waarmaken om te promoveren naar derde provinciale." Deze week werd weer volop getraind op het terrein. "Ons veld wordt nu al smalend Strand van Zogge genoemd", zegt Walter Seghers, trainer van de U10. "Om alle jeugdploegen, de eerste en tweede ploeg en de vrouwen te laten trainen en spelen op één plein, is heel wat puzzelwerk nodig. Bovendien maakt ook nog een liefhebbersclub gebruik van dit terrein. De aanleg van een tweede veld is bijzonder goed nieuws voor onze club."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio