Leerlingen krijgen bijenvriendelijk bloemenzaadmengsel én cheque in gemeentehuis

PTI-scholieren zorgen voor kleurrijke middenberm in Meulenbroekstraat

Hamme - Tegen de komende zomer zal de middenberm van de Meulenbroekstraat gesierd worden door kleurrijke bloemen. Daar zorgen scholieren van klas 1A2A van het PTI voor, met steun van het provincie- en gemeentebestuur.

Veertien eerstejaarsscholieren van het Provinciaal Technisch Instituut (PTI) krijgen van de provincie en het gemeentebestuur een mengsel van bijenvriendelijke bloemsoorten. "We willen graag de middenberm van de Meulenbroekstraat nabij onze school inzaaien met zo'n bloemenmengsel", vertelde leerling Hendrik De Ridder aan de Hamse schepen van Milieu en Jeugd Lotte Peeters (N-VA). "We vragen meteen ook aan het gemeentebestuur om de struiken op de middenberm weg te nemen of in te korten. Dat zal de veiligheid bij het oversteken zeker verhogen."

Drie keer goed nieuws

 

Schepen Peeters ontving de klasgenoten in het gemeentehuis en had drie positieve boodschappen klaar. "We hebben bij het provinciebestuur het laatste bloemenmengsel op de kop kunnen tikken", aldus Peeters. "Van de politie kregen we een positief advies én we stellen een werknemer van de groendienst ter beschikking om jullie te begeleiden. We stellen voor om het inzaaien te plannen na de paasvakantie, want nu is er nog kans op nachtvorst. Ik wil jullie nu al proficiat wensen met dit initiatief, dat bijdraagt tot het beschermen van de bijenpopulatie. Die is immers nodig om onder meer de fruitteelt te vrijwaren.” Als kers op de taart mochten de scholieren een cheque van de actie ‘Mooimakers’ meenemen naar het PTI, omdat leerlingen van de school een jaar lang zwerfvuil ruimden in de schoolomgeving.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio