Nieuwe raad van bestuur van Verko gaat aan de slag

Hamse milieuschepen Lotte Peeters ondervoorzitter van Verko

Hamse milieuschepen Lotte Peeters ondervoorzitter van Verko

De Hamse milieuschepen Lotte Peeters (N-VA) start met veel enthousiasme als tweede ondervoorzitter in de raad van bestuur van Verko. Foto: jvdv

Hamme - In de nieuwe raad van bestuur die de komende legislatuur de afvalintercommunale Verko zal leiden, fungeert de Hamse milieuschepen Lotte Peeters als tweede ondervoorzitter.

Een bijzondere algemene vergadering van van de regionale afvalintercommunale Verko heeft de nieuwe Raad van Bestuur goedgekeurd. Dirk Abbeloos (CD&V) uit Dendermonde wordt opnieuw voorzitter van Verko. Marie-Rose Loquet (Open VLD) uit Laarne en Lotte Peeters (N-VA) uit Hamme zijn verkozen tot eerste en tweede ondervoorzitter. Lotte Peeters is de kersverse schepen van Milieu in de Wuitensgemeente.

"Klaar voor het klimaat"

"De voorbije 6 jaar heeft Verko heel wat projecten gerealiseerd", stelt Marie-Lise Van Wassenhove, verantwoordelijke Externe Communicatie bij de afvalintercommunale. "Vandaag staat een bijna volledig vernieuwd team klaar om verder de lijnen van de afvalintercommunale voor de toekomst uit te stippelen, opnieuw onder het voorzitterschap van Dirk Abbeloos." Volgens de voorzitter staat de ploeg klaar voor het klimaat. "Met stevige handen aan de teugels gaan we door in volle galop en nemen we alle dubbele oxers, zoals ze in de Ros Beiaardstad zeggen", stelt Abbeloos, die Marie-Rose Loquet en Lotte Peeters aan zijn zijde krijgt als respectievelijk eerste en tweede ondervoorzitter. Dirk Abbeloos zal in zijn hoedanigheid van voorzitter namens intercommunale Verko ook zetelen als deskundige in de raad van bestuur van de intercommunale DDS. Die wordt voorgedragen op 4 april tijdens de bijzondere algemene vergadering van DDS.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio