Vlaamse overheid geeft goed rapport aan Hamse sociale huisvestingsmaatschappij

De Zonnige Woonst krijgt grote onderscheiding

In de Lindestraat zijn nieuwe woningen in aanbouw. Foto: if

Hamme - In haar visitatierapport looft de Vlaamse overheid heel wat succesvolle initiatieven van de Hamse sociale huisvestingsmaatschappij De Zonnige Woonst.

"Een kwaliteitsvol en betaalbaar dak boven ieders hoofd, op maat en in een aangename leefomgeving. Dat is waar iedere Vlaming van droomt en dat is ook waar ik als Vlaams minister sterk heb op ingezet", stelt Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA). De minister stelt dat De Zonnige Woonst "met glans" aan alle vooropgestelde eisen voldoet. Hoomans verwijst daarbij onder anderen naar de up-to-date renovaties en onderhoud van het woningpatrimonium, het prijsbewust bouwen en verhuren, betrokkenheid van de huurders, het bieden van woonzekerheid en de financiële leefbaarheid van de huisvestingsmaatschappij. "In ons beleid trachten we inderdaad op een ambitieuze manier mensen betaalbare huisvesting aan te bieden", reageert directeur Guy Van Gucht van De Zonnige Woonst. "In het rapport krijgen we ook een schouderklopje, omdat we onze prestaties dagdagelijks evalueren en proberen bij te sturen. Ook onze openheid en de huurdersbetrokkenheid worden positief onthaald."

Gezonde financiën voor nog meer bouwprojecten

Voorzitter Etienne De Prijcker beklemtoont dat De Zonnige Woonst een financieel gezonde maatschappij is. "Dat is de hoeksteen om nieuwe projecten te kunnen aanpakken". En die zijn er inderdaad in overvloed. De huisvestingsmaatschappij heeft maar net het flatcomplex in de Slangstraat afgewerkt en nu staan al grote bouwprojecten in de Populierenstraat en de Peperstraat in de steigers. Ook in de Lindestraat rijzen nieuwe woningen uit de grond. En dan zijn er nog de plannen om een grootschalig woonproject te realiseren op de bedrijfssite van Tasibel tussen het Koning Albertplein, de Geemstraat en de Nijverheidsstraat.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio