Zeelse kleuterleider Luuk opent samen met partner Erwin fraai gastenverblijf in Hamse Hoogstraat

Directeurswoning Le Lis wordt B&B La Corderie

Hamme - In de vroegere directeurswoning van Le Lis aan de Hoogstraat logeren vanaf zaterdag 27 april de eerste gasten in B&B La Corderie. Luuk Goossens (51) uit Zele en partner Erwin Schoors (49) zijn de 'hosts' in het schitterend gerenoveerde pand.

'La Corderie' is vernoemd naar het rijke verleden van de teloorgegane Hamse touwslagerij Le Lis. De vier thematische gastenkamers, rijkelijk en bijzonder smaakvol ingericht, krijgen dan ook een naam die verwijst naar de vezels waarmee Le Lis werkte. Er zijn de Hennep-, Vlas-, Jute en Sisalkamer. Laatstgenoemde bestaat uit twee verbonden familiekamers voor vier of vijf personen, die elk over een eigen badkamer beschikken. "Vanuit mijn ervaringen als stadgids in Gent boeide het mij enorm dat dit pand een rijk verleden heeft", vertelt Erwin. Hij stopte als kok in het Gentse Aparthotel Castelnau om zich te smijten voor een eigen Bed and Breakfast, samen met partner Luuk. De Zelenaar blijft aan de slag als kleuterleider, maar is even gepassioneerd door het project. "Ook al was dit niet vereist, volgden we samen de opleiding 'Uitbater Kleine Logies' bij Syntra", zegt Luuk. "Dat was niet alleen een meerwaarde inzake beheer, maar ook de open contacten bij het bezoeken van vele B&B's en de relatie met de andere cursisten bleken de moeite waard."


"Pand met een verhaal"

Het duo kocht vorig jaar de statige directeurswoning (°1875) aan de Hoogstraat. "De puzzelstukjes van onze passie voor historiek, inrichting, koken en mensen ontvangen vielen mooi in elkaar. We verdiepten ons in de geschiedenis van dit herenhuis en van Le Lis. Op de gelijkvloerse verdieping behouden we de grandeur van weleer met onder meer de rijkelijk bepleisterde plafonds in de stijl van het neoclassicisme. We koppelen een cosy zitruimte aan de ontbijtkamer met toog. Op de eerste verdieping richtten we drie tweepersoonskamers in met respect voor de oorspronkelijke stijl, gekoppeld aan alle moderne comfort. De industrieel ogende metalen trap met touwverbindingen leidt naar de familiekamer op de tweede verdieping." Erwin en Luuk richten zich tot een doelpubliek van toeristen en zakenmensen. "We bouwden inmiddels al een goede band op met de toeristische dienst en de plaatselijke horecacollega's. Met onze B&B willen we Hamme mee op de kaart zetten, want deze gemeente heeft heel wat toeristische troeven."

Streekproducten

In het vroegere koetshuis is een ruimte ingericht voor seminaries en andere bijeenkomsten tot zestien personen, met in het aanpalende gedeelte een lunchruimte. De fraaie binnenkoer biedt troeven voor zomerse gezelligheid. Misschien zelfs voor het ontbijt? Kok Erwin wil alvast ook veel aandacht schenken aan streekproducten. “Bij de feestelijke opening voor genodigden serveer ik bijvoorbeeld aan de Berkel vers gesneden Boulogne van De Nil en een soepje met gepekelde snijboontjes van De Heyn. We willen op vele vlakken de lekkere en mooie pigmenten van Hamme en omgeving promoten.” Of hoe de opening van een gastenverblijf in de Wuitensgemeente een bijkomende troef kan worden ter promotie van het toerisme en de plaatselijke middenstand, inclusief horeca!

Info: www.bblacorderie.be, tel. 0479-32.70.78.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio