KWB start 'Operatie Proper'

KWB start 'Operatie Proper'

Foto: johan van bever

Laarne - KWB Laarne heeft zich voorgenomen om vanaf nu de buurt proper te houden. Tijdens de campagne ‘Kwb – Operatie Proper!’ engageren leden en sympathisanten zich om het zwerfvuil in de omgeving van t Zand op te ruimen.

Met ‘Kwb – Operatie Proper!’ wil kwb dat zo veel mogelijk afdelingen een engagement nemen om de buurt of een afgebakend gebied proper houden. Ook KWB Laarne doet mee. Zij zullen de wijk ‘t Zand  proper houden. "Het is niet de bedoeling dat we slechts eenmalig een zwerfvuilactie doen in een groot gebied in de gemeente, maar dat we ons gedurende een half jaar concentreren op een welbepaald gebied," legt secretaris Etienne Van de Velde uit.

"Op regelmatige basis trekken we er met z’n allen op uit om het zwerfvuil op te rapen. Zwerfafval op straat, in de berm, in een park … het stoort iedereen. Het opruimen ervan kost de Vlaamse belastingbetaler ongeveer 100 miljoen euro per jaar. Vuilnis trekt ander vuil aan. Door systematisch een plaats proper te houden, wordt de indruk gewekt dat deze plaats altijd proper gehouden wordt, waardoor er minder afval achtergelaten wordt. Mooie en propere buurten blijven dan ook langer proper.”

“Zwerfvuil opruimen en bewust omgaan met afval en plastic is echter geen taak van de consument alleen. Ook de producenten van allerhande wegwerpverpakkingen en de politiek, zowel federaal, Vlaams als lokaal, moeten hierin hun verantwoordelijkheid opnemen.”

Wie samen met kwb Laarne aan de slag wil, kan contact opnemen met Daniël Van den Neste op 0479 82 15 65 of via vandenneste.daniel@scarlet.be .

 


Etienne Van De Velde (secretaris)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio