Laureaten van de Arbeid

Laureaten van de Arbeid

Foto: johan van bever

Oosterzele - In Oosterzele werden vier Laureaten van de Arbeid gehuldigd. Zij krijgen hun onderscheiding, toegekend door Koning Filip, omwille van hun uitzonderlijke prestaties en toewijding binnen hun eigen vakgebied. Het gaat om Wim De Jaeger (politie), Gertrude Van de Weghe (provincie- en gemeentepersoneel) en Herman Van de Velde en Matthieu Snoeck (Bouw).

Wim de Jaeger kreeg het Gouden Ereteken. Hij is sinds 2004 hoodinspecteur bij de geïntegreerde politie. Bij Wim worden vooral zijn competenties, loyauteit en betrouwbaarheid hoog aangeschreven.

Gertrude Van de Weghe kreeg het Gouden Ereteken. Zij startte in 1989 haar carrière bij de gemeentelijke politie en werd uiteindelijk waarnemend diensthoofd biurgerzaken bij de gemeente. Zij schoolde zich steeds bij en deelde haar kennis. Recent koos zij voor een andere uitdaging.

Matthieu Snoeck krijgt het Bronzen Ereteken omwille van zijn inzet, geestdrift en motivatie voor het beroep. Hij geeft blijk van  een uitgebreide professionele beroepskennis en is in staat die kennis in de praktijk te gebruiken met implementatie van de regels rond welzijn en veiligheid op het werk.

Herman Van de Velde kreeg het Gouden Erfeteken voor zijn bijdrage aan de sociale verbondenheid en zijn zin voor innovatie. Herman heeft 37 jaar dienst op de teller staan, de afgelopen 23 jaar bij Roelandt Interieur in Zottegem waar hij mee instaat voor de renovatiewerken voor horeca, banken, privé en het Europees Parlement.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio