Jubilerende Yachtclub Driegoten opent nieuwe aanlegplaatsen over 320 meter

Nieuwe jachthaven aan Driegoten

Hamme - De werken die vorig jaar startten voor de totale renovatie van de jachthaven aan Driegoten zijn afgewerkt. Yachtclub Driegoten mocht meteen bij de zestigste verjaardag van de club geschiedenis schrijven met de feestelijke opening van de nieuwe pontons en loopbruggen.

"We beschikken nu over 160 meter vernieuwde pontons, goed voor aanlegplaatsen over een lengte van 320 meter", licht voorzitter Jacques Danys uit. "Het verschil tussen hoog en laag waterstand bedraagt hier gemiddeld zes meter. De pontons aan de binnenzijde zijn gereserveerd voor speedboten met een maximale lengte van zes meter. Aan de buitenzijde zijn er aanmeerplaatsen voor grotere en dus zwaardere schepen, die zelfs bij de laagste laagwaterstand niet droog vallen. De meeste ligplaatsen zijn voorbehouden aan de leden van onze club die de plaatsen voor het hele zomerseizoen reserveren. Bezoekers worden dan ook verzocht aan te meren op die plaatsen waar de vermelding "bezoekers" is aangebracht. De pontons zijn voorzien van water en elektriciteit waarvan de kostprijs bij gebruik is inbegrepen in het havengeld (tien euro per schip). In de sanitaire units op de pontons zijn alle sanitaire voorzieningen aanwezig zoals douche and toilet."

"Meerwaarde"

Burgemeester Herman Vijt (CD&V) knipte het lint door aan een nieuwe loopbrug naar de pontons. "Yachtclub Driegoten draagt in grote mate bij tot de uitstraling van onze gemeente", stelt Vijt. "De club getuigt van een schitterende werking en structuur. De traditierijke Schelde- en Durmevaart is dan ook een mooie gelegenheid om deze prachtige accommodatie aan onze oever van de Schelde officieel te openen." Yachtclub Driegoten telt een zeventigtal werkende leden. Nederlander Peter Van Goor (72) is een van hen. "Ik woon al dertig jaar in België en kwam naar Hamme om gedurende vier jaar Het Gulden Hoofd te runnen", zegt hij. "Ik voel me gelukkig in deze omgeving. Dreken Roos gaf me de roepnaam 'reserve-Belg'. Hier aan Driegoten ben ik in een gezellige yachtclub beland, met een groep vrienden die elkaar graag helpen. De nieuwe accommodatie op het water is fantastisch."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio