Boekvoorstelling tijdens Hamse Boekenweekend en in de Plantentuin in Meise

Kirstin Vanlierde opent kinderogen in 'De serres van Mendel'

Hamme - In haar nieuwste boek 'De serres van Mendel' laat de Hamse auteur Kirstin Vanlierde kinderen vanaf tien jaar kennismaken met een heel bijzondere wereld van planten, bloemen, bomen, zaden en nog veel meer.

"Want in de serres is niets wat het op het eerste zicht lijkt", zegt Kirstin. In 'De serres van Mendel', het resultaat van een intense samenwerking met illustrator Jurgen Walschot, nodigt ze lezers uit om vriendschap, de natuur en de wereld zelf met heel andere ogen te gaan bekijken. Dit is een boek voor lezers van tien tot honderdtien jaar, en misschien wel het werk waarop ze het meest trots is van allemaal. Dat heeft onder meer te maken met de bijzondere samenwerking tussen beeld en tekst. Samen met Walschot maakt Kirstin al drie jaar 'Zaailingen': creatieve scheutjes waar woord en beeld met elkaar in dialoog gaan. Dat laat zich ook heel duidelijk voelen in De serres van Mendel. "De prachtige prenten spelen een belangrijke rol in het boek, inspireerden mij en vertellen mee het verhaal."

Plantentuin van Meise

Kirstin kijkt uit naar de officiële voorstelling van het boek op een toch wel bijzondere locatie! “We hebben er hart en ziel in gestoken, we mochten er zelfs voor naar Zweden op auteursresidentie. Nu is De serres van Mendel een feit – of beter: een boek. We hebben het intussen al kunnen vastpakken, doorbladeren, ruiken. We zijn er méér dan blij mee, het is prachtig geworden. En die mening wordt gedeeld door de verantwoordelijken van de Plantentuin van Meise, die als partners voor de boekvoorstelling hun serres ter beschikking stellen voor een interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin. Wie zondag 20 oktober graag het eerste gedeelte (de officiële voorstelling) vanaf 10 uur wil bijwonen, schrijft zich best snel in. De plaatsen in de inkomhal van het plantenpaleis zijn beperkt. Vanaf ongeveer 11 uur gaat de interactieve belevingstocht in de serres van start.”

Praktisch

Inschrijven doe je via boeken@vanhalewyck.be. Partners en (klein)kinderen zijn van harte welkom. Vermeld bij inschrijven liefst zowel aantal aanwezigen als aantal kinderen.

'De serres van Mendel' is vanaf nu in de boekhandel beschikbaar. Op de boekvoorstelling wordt het boek natuurlijk ook verkocht en daar signeren Kristin en Jurgen met veel genoegen.

ISBN-nummer

'De serres van Mendel' door Kirstin Vanlierde en Jurgen Walschot, ISBN 978-94-6131-930-2.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio