Diploma's Techniekacademie uitgereikt

Diploma's Techniekacademie uitgereikt

Foto: johan van bever

Wetteren - Na afloop van de laatste van 12 sessies werden in het Scheppersinstituut de diploma's van de Techniekacademie uitgereikt. 31 kinderen hebben die met vrucht afgelegd.

De Techniekacademie Wetteren is een initiatief dat kinderen van 10 tot 12 jaar onderdompelt in de wereld van techniek en STEM. In hun vrije tijd werden leerlingen uit het vijfde of zesde leerjaar in Wetteren uitgedaagd om problemen uit hun leefwereld op te lossen met techniek. Twee techniekmentoren stonden in voor de begeleiding.

De Techniekacademie vond plaats in Campus Kompas en in het Scheppersinstituut op woensdagnamiddag, in 2 groepen. Elke sessie duurde telkens 2 uur. De ‘Techniekacademie’ liep van september tot december.

"De kinderen werden uitgedaagd rond 6 concrete projectjes," legt departementshoofd Vrije Tijd Wetteren Pieter Bracke uit. "ze maakten een periscoop, een memohouder, badproducten en een deurmatalarm, ze programmeerden een zelfrijdend wagentje, en bouwden een flatgebouw met windturbine. Ze gingen ook één keer op actief bezoek naar een bedrijf in de gemeente".

"De Techniekacademie heeft impact", voegt schepen van Onderwijs Robbe De Wilde (Groen&Co) daar aan toe. "Uit de Bachelorproef van VIVES-studenten Sociaal Agogisch Werk leren we dat kinderen na deelname aan de Techniekacademie meer ambitie hebben om zelf een technische job te doen en minder genderstereotiep denken over techniek"

De Techniekacademie is een samenwerking tussen de gemeente en Hogeschool VIVES met de steun van lokale bedrijfspartners : Recticel, Wycor en de provincie West-Vlaanderen en de provincie Oost-Vlaanderen. 

Andere  steunende provinciale partners zijn: de Associatie KULeuven, VLAIO, TOFAM, Woodwize, Alimento, Constructiv, Plastics@Tielt, Vermako Plastic Greenhouses, Vind!, SPIE, Melexis, Geldhof Hout, Elekti, Willy Naessens Industriebouw, ATS, Logi-Technic, Aquafin, Hydrauvision en Elia.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio