Met 'Waterlanden' ontsnappen aan de drukte van het bestaan

Met 'Waterlanden' ontsnappen aan de drukte van het bestaan

Met 'Waterlanden' ontsnappen aan de drukte van het bestaan

Foto: johan van bever

Laarne - In Kalken lanceerde Toerisme Oost-Vlaanderen 'Waterlanden', een wandelgids met zes routes op het wandelnetwerk van de Kalkense Meersen-Donkmeer.

Dit wandelnetwerk heeft 165 km aan bewegwijzerde wandelpaden. Het natuurgebied waarin de wandelpaden lopen, bleef lange tijd een goed bewaard geheim tussen Wetteren, Laarne, Berlare en Wichelen. Sinds het deel uitmaakt van het Sigma-plan om gecontroleerd overstromingsgebied in te richten langsheen de Schelde werd meteen een wandelnetwerk uitgetekend. Het gebied is nu een trekpleister voor natuurliefhebbers, wandelaars, ornithologen en amateurfotografen. "Maar we moeten er wel voor zorgen dat het bezoek aan het natuurgebied de draagkracht ervan niet overstijgt," waarschuwt gedeputeerde voor Toerisme Leentje Grillaert (CD&V).

De wandelgids biedt niet alleen een leidraad doorheen het wandelnetwerk maar bevat ook een stukje geschiedenis en adresjes om na het wandelen iets te eten of te drinken, of zelfs te overnachten. "met een reeks mooie verhalen doen we de mensen goesting krijgen om te wandelen in de Kalkense meersen en aan het Donkmeer. Wie heeft bijvoorbeeld al ooit van de paleomeander gehoord ? Dat was de voorloper van de Schelde, een woeste rivier die hier na de laatste ijstijd door de meersen raasde".

De zes routes van gemiddeld tien kilometer vertrekken elk vanuit een van de omliggende dorpskernen en sluiten op elkaar aan. De wandelgids telt 104 bladzijden en kost 6 euro. Bestellen kan best online via www.tov.be/waterlanden . "Met deze gids kan men in de Kalkense Meersen eens ontsnappen aan de drukte van het bestaan," prijst schepen van Toerisme Igor Roegiers (Open VLD) de uitgave aan. "Onder de eigen kerktoren bevinden zich vaak opmerkelijke plekken. We gaan op avontuur in de eigen natuur".

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio