Groene Lieve wint de Groene Pluim

Groene Lieve wint de Groene Pluim

Foto: johan van bever

Laarne - Groen Laarne-Kalken heeft de groene Pluim uitgereikt aan Lieve Van Bockstael. De andere genomineerden waren de Veldmeersrunners en Smatch.

De Groene Pluim wordt jaarlijks uitgereikt als blijk van waardering voor een persoon of organisatie die zich laat opmerken op sociaal, cultureel en/of ecologisch vlak. Lieve Van Bockstael, alias ‘Groene Lieve’, kreeg de Pluim voor haar pionierswerk sinds de jaren 70 op ecologisch vlak, wat aan de basis lag van de bescherming en de realisatie van het natuurgebied de Kalkense Meersen.

Ook de twee andere genomineerden werden geprezen voor hun initiatieven. De Veldmeersrunners krijgen lof voor hun project 'Lola4life waarmee zowel in Laarne als in Lochristi geld ingezameld wordt voor OIGO, de vereniging die mensen met kanker ondersteunt. Smatch Kalken neemt als eerste zaak in de gemeente deel aan TooGoodToGo: . De app laat goede voedselpoverschotten op het bord belanden in plaats van in de vuilnisbak. Gebruikers van de app kunnen tegen sluitingstijd voor een prikje maaltijden afhalen die anders weggegooid worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio