Hamse Sporza-regisseur Tom Malin monteert flitsen van toeristische troeven

Toeristisch promotiefilmpje over Hamme

Hamme - Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsdrink konden belangstellende Hammenaren in avant-première kennismaken met het nieuwe en allereerste toeristisch promotiefilmpje over de Wuitensgemeente.

“Het is onze ambitie als bestuur om onze toeristische troeven scherper in de verf te zetten", stelt schepen van Toerisme Tom Vermeire (sp.a). "We zijn overtuigd van ons toeristisch potentieel maar tot vandaag zijn we als Hammenaren soms nog te bescheiden om daar fel voor uit te komen.” Met de nieuwe spot komt daar dus verandering in. "Het idee om een promotiefilmpje te maken kwam er kort na mijn aantreden als schepen in overleg met onze medewerkers en bestuurders van de EVA-vzw Toerisme. Maar om een professionele spot te maken die TV-waardig is, heb je gigantische budgetten nodig. Die hebben we evenwel niet. Vandaar dat we creatief moesten zijn. Het zou een spot worden gemaakt door en voor Hammenaars.”

Professionele Hamse regisseur

Vermeire bracht een team samen onder leiding van Hammenaar en A-regisseur bij sporza Tom Malin. "Hij zorgde voor de regie, montage en grafics en stuurde ook de Hamse liefhebber-cameraman Tom Van den Berghe aan om voor de beelden te zorgen. In een werkgroep bedachten we samen het scenario voor 'Een dag door Hamme'. Naast onze filmploeg vonden we ook een aantal Hammenaars bereid om me te figureren in het filmpje. Het resultaat mag gezien worden. Uit meer dan tien uur bestaand en nieuw beeldmateriaal werd een filmpje gemonteerd van net geen drie minuten, dat al wat Hamme te bieden heeft in een flitsend tempo op de kijker afvuurt. Het promotiefilmpje wordt in april officieel gelanceerd, want we hebben nog werk om de laatste details af te werken en de begeleidende muziek op te nemen. Ook dat zal gebeuren met en door Hammenaren. Zo kunnen we het filmpje via sociale media de wereld insturen als de dagjesmensen terug op stap gaan."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio