Oliebollen voor door brand getroffen gezin

Oliebollen voor door brand getroffen gezin

Foto: johan van bever

Wetteren - 8 uur lang schoven honderden mensen aan om oliebollen te kopen ten voordele van het gezin dat vorige week slachtoffer werd van een woningbrand op de Brusselsesteenweg in Wetteren-Kwatrecht.

Het was een ononderbroken stroom mensen die zich solidair toonde met het getroffen gezin met twee kinderen. Het initiatief voor de oliebollenverkoop kwam van de firma Abel, zelf buren van de slachtoffers. Hun foodtruck staat geparkeerd op een boogscheut van het uitgebrande huis.

De klanten kochten grote hoeveelheden oliebollen en vaak werd meer betaald dan de prijs. De solidariteit in Kwatrecht en ver daarbuiten was treffend. "Het was ons eigen idee om dit te doen," vertellen Cindy, Filip en Johan van de firma Abel. "Er was in de buurt al sprake van om pannenkoeken te bakken voor het gezin. Maar wij hebben hier een grote keuken buiten staan en alles staat klaar om onmiddellijk te kunnen beginnen met oliebollen bakken. We hebben dan via Facebook onze actie bekend gemaakt en via de sociale media en mondelinge reclame is dit uitgegroeid uit een geweldig succes".

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio