Ook provinciebestuur subsidieert acties om winkelen in Hamme te ondersteunen

Hamse gemeentebestuur wil lokaal winkelen promoten

Hamse gemeentebestuur wil lokaal winkelen promoten

Tijdens de zomerbraderie op vrijdag 26 juni worden de winnaars van de etalagewedstrijd bekendgemaakt. Foto: jan van de velde

Hamme - Naar aanleiding van de bouwwerken voor de creatieve campus op de Markt heeft het Hamse gemeentebestuur een flankerend beleid uitgewerkt.

“We trekken gedurende de looptijd van de bouwwerken jaarlijks 10.000 euro uit om de detailhandel te ondersteunen”, vertelt schepen van Lokale Economie Tom Vermeire. “Het spreekt voor zich dat de centrumwinkels hinder ondervinden van de bouwwerken. Daarom willen wij onze lokale handelaars tegemoetkomen en hen extra ondersteunen tijdens deze periode.” Diensthoofd van Lokale Economie Kobe Verheyen ziet de financiële middelen nog toenemen. “Van het provinciebestuur ontvangen we bijna 9.000 euro als blijk van waardering voor onze inspanningen”, zegt Verheyen. Onder de noemer ‘Hamme Bruist!’ zullen heel wat evenementen en acties plaatsvinden dit jaar. Zo zal er een etalagewedstrijd georganiseerd worden waarbij de bevolking kan stemmen voor de mooiste etalage.  De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de zomerbraderie die plaatsvindt op vrijdag 26 juni. Naar analogie met vorig jaar zal er opnieuw een “Black Friday Sales” georganiseerd worden. “We merken dat er iets aan het bewegen is in Hamme. Zo zien we dat de handelaars zich verenigen en de handen in elkaar slaan. We brengen de handelaars op geregelde tijdstippen samen en trachten het centrum van Hamme opnieuw bruisend te maken”, besluit schepen Tom Vermeire.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio