Groen Hamme wil een later aanbod voor bussen van De Lijn

Koffiekoeken voor Hamse pendelaars op Tweebruggenplein

Koffiekoeken voor Hamse pendelaars op Tweebruggenplein

Gemeenteraadsleden Agnes Ongena en Mustafa Tokgoz van Groen Hamme stonden met koffiekoeken klaar op het Tweebruggenplein. Foto: groen hamme

Hamme - Groen Hamme ijvert ervoor dat de bussen van De Lijn 's avonds langer een busverbinding organiseren naar de Wuitensgemeente. Op Valentijn nam de Hamse afdeling deel aan de actie 'Valentrein'.

Het zal je maar overkomen. Een avondje uit op Valentijn. Maar net wanneer het romantisch begint te worden, moet je haastig de rekening vragen. Je laatste trein of bus wacht niet op de liefde. Daar wil Groen Hamme mee verandering in brengen met de actie Valentrein. “Om na een avondje uit terug thuis te geraken in Hamme vanuit Dendermonde, moet je om 21.55 uur al de laatste bus nemen”, kaart gemeenteraadslid Mustafa Tokgoz van Groen Hamme aan.

“Het aanbod van bus of trein is de laatste jaren stelselmatig achteruit gegaan. Als het openbaar vervoer een echt alternatief wil zijn voor de wagen, dan moet er meer, beter en betaalbaar openbaar vervoer komen", stelt Tokgoz.

Samen met Kamerlid Kim Buyst en Vlaams parlementslid Björn Rzoska wil Groen Hamme werk maken van een uitbreiding van het aanbod in openbaar vervoer ’s avonds en van een nachtaanbod op de grote lijnen . “In een slim mobiliteitssysteem is er dag én nacht een beschikbaar alternatief. Er is dringend nood aan meer investeringen in treinen, trams en bussen, ook na acht uur ’s avonds.”

Groen Hamme deelde samen met 90 andere Groengroepen in Vlaanderen Valentreinkaartjes uit in de treinstations en aan bus- en tramhaltes om de honderdduizenden pendelaars die elke dag het openbaar vervoer nemen te bedanken. In Hamme trakteerden ze de buspendelaars op het Tweebruggenplein met koffiekoeken van een lokale bakker. "We willen pendelaars op deze Valentreindag vooral een positief gevoel geven en de buschauffeurs bedanken voor hun inzet", besluiten de Hamse Groenen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio