Rotary schenkt mondmaskers

Rotary schenkt mondmaskers

Foto: johan van bever

Wetteren - Rotary Wetteren deelt 1.000 mondmaskers uit en gaf een eerste lading met 400 exemplaren af in het triagecentrum in Kalken. De rest wordt verdeeld onder een aantal instellingen.

"In deze bizarre tijden is het voor de lokale gezondheidswerkers niet eenvoudig om aan het broodnodige beschermingsmateriaal te geraken," vertelt voorzitter Tristan Dhondt. "Zoals we weten zijn deze mondmaskers noodzakelijk voor onze zorgverstrekkers die in de eerste lijn staan. Dezelfde hoogdringendheid is er bij dokters, (thuis)verplegers, in rust- en verzorgingstehuizen waar besmetting is vastgesteld, apothekers, kinesisten, radiologen en tandartsen".

Een aantal leden van Rotary Wetteren die betrokken zijn als of heel dicht aanleunen bij deze zorgverstrekkers hebben voor het Wetterse al deze noden zo goed mogelijk in kaart gebracht. Er werden nu 1.000 mondmaskers gratis aangeboden aan verschillende organisaties in en rond het Wetterse, zoals de Vesalius huisartsenkring die zelf instaat voor de selectieve bedeling naar de (thuis)verplegers toe. 

Ook de RVT’s Sint-Jozef, Schelderust en Melle en de campussen Diepenbroek en Den Binder van Sint-Lodewijk en lokale tandartsen en een plaatselijk radiologiecentrum worden niet vergeten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio