Rotary schenkt 240 speelgoedpakketten

Rotary schenkt 240 speelgoedpakketten

Foto: johan van bever

Wetteren / Laarne - Rotary Wetteren heeft 240 speelgoedpakketten geschonken aan het Huis van het Kind. Die pakketten worden nu verdeeld onder de kansarme gezinnen in Wetteren, Laarne en Wichelen.

"Zeker bij kansarme gezinnen is het moeilijk om voor kleuters en leerlingen van het lager onderwijs voldoende activiteit in te plannen in een vaak kleine leefruimte," vertelt Stefaan Denooze vcan Rotary.."Daarbij komt dat deze gezinnen meestal geen laptop of wifi in het ter beschikking hebben, wat een leefbare situatie helemaal niet eenvoudiger maakt".

Medewerkers van Sociaal Huis Wetteren en de Wetterse scholen brachten dit specifieke probleem in kaart en kwamen in contact met leden van Rotary Wetteren.  "Daarbij werd er gezocht hoe we toch samen, snel, wat kleur en energie konden brengen in deze tijden van de coronacrisis bij deze huisgezinnen. Voor deze specifieke doelgroep werden er 240 speelgoedpakketten aangekocht.  Deze worden aan de betrokken gezinnen geschonken door de medewerkers van het Huis van het Kind".

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio