Gemiddeld 60 donoren per bloedinzameling in Lummen

Bloedinzameling Rode Kruis

Bloedinzameling Rode Kruis

Foto: www.rodekruis.be

Lummen - Het Rode Kruis organiseert 8 keer per jaar een bloedinzameling in Lummen. Vier keer per jaar komt de mobiele bloedinzameling naar Parochiecentrum Altiora in Lummen centrum, en vier keer per jaar naar Parochiezaal Eikenbos in Genebos. 'Dankzij een actieve samenwerking tussen het bloedtransfusiecentrum van het Rode Kruis en de vrijwilligers van afdeling Lummen slagen we erin op beide plaatsen een gemiddelde opkomst van 60 donoren te halen per bloedinzameling', zegt Brenda De Smeth van donorwerving.

In Vlaanderen gaven vorig jaar zo'n 170.000 mensen bloed, plasma of bloedplaatjes. Dat resulteerde in 402.960 giften. Jaarlijks moeten vele bloedgevers hun steun stopzetten omdat ze ziek worden of omdat ze de maximumleeftijd van 65 jaar hebben bereikt. De gemiddelde leeftijdsgrens van de bloedgevers in Vlaanderen is 40-plus.

'Het is van groot belang om het aantal bloedgevers op peil te houden door tijdige prospectie', aldus Brenda De Smeth. 'Elk jaar verliezen we immers een deel trouwe donoren, die vervangen moeten worden door een nieuwe generatie.  De doelstelling voor het komende jaar is om 4.000 nieuwe donoren per maand aan te trekken.'

De eerstvolgende bloedinzamelingsactie in Lummen vindt plaats op donderdag 25 juni vanaf 18u00 in het Altiora.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio