Davidsfonds opent met Congo

Zottegem - Op zaterdag 9 oktober vindt de startactiviteit “Vers Geperst” van het Davidsfonds Zottegem plaats. Het wordt een lezing van Peter Verlinden over Belgisch-Kongo en Congo, 50 jaar later”.

Na twintig jaar Congo-ervaring en vier Congo-boeken maakt  VRT-journalist en auteur Peter Verlinden zijn eigen analyse. Hij baseert zicht op persoonlijk ervaringen en gesprekken met Belgen en Congolezen, van de koloniale generatie tot vandaag, en koppelt die kennis aan het bestaande onderzoek.

Met korte reportages en veel foto’s van vroeger en nu vertelt Verlinden hoe het koloniale systeem en de regimes  van Mobutu en vader en zoon Kabila de Congolezen en Congo gekneed hebben tot wat ze nu zijn. Na de pauze volgt een dialoog met het publiek om de verschillende ideeën over de toekomst van Congo met elkaar te confronteren.

VZW Kisangani zorgt voor Congolese toetjes.

De lezing vindt plaats in Onze-Lieve-Vrouw College, Campus Centrum, Nieuwstraat 23 om 19.30 uur. De deelnemingsprijs voor Davidsfondsleden bedraagt 4 euro en voor niet-Davidsfondsleden 6 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio