Tentoonstelling van Jan Jacob en ex studenten

Foto: johan van bever

Zottegem - In de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst in de Trapstraat in Zottegem is een tentoonstelling van keramiek geopend met werken van Jan Jacob en vijf van zijn oud studenten.

Jan Jacob begon 37 jaar geleden als leerkracht op de afdeling keramiek. In die tijd leidde hij tal van kunstenaars op die intussen zelf naam en faam verwierven. Jan Jacob zelf gaat op 1 september met pensioen, een uitgelezen kans om een tentoonstelling aan hem te wijden.

De andere kunstenaars wiens werken te bewonderen vallen, zijn Patrick Van Craenenbroeck, Hilde Van de Walle, Fernand Everaert, Roger Laplasse en Ronny Seeuws.

Het is trouwens precies 40 jaar geleden dat de academie bij wijze van proefproject opgericht werd. De afdeling keramiek kwam er een jaar later bij in het kasteel van Egmont. Jean-Pierre Van Oudenhove was de eerste leerkracht. Sindsdien groeide de afdeling gestaag en is het uitgegroeid tot een van de mooiste en best uitgeruste ateliers in de omgeving. Jan Jacob was er jarenlang de drijvende kracht van.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot 12 mei 2012 op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 17 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio