Voorsmaakje van Kunstbad in De Vitrine

Foto: johan van bever

Zottegem - De vrucht van de jongeren die deelnamen aan het Kunstbad in Zottegem is te zien in De Vitrine en in de stedelijke bibliotheek.

‘Kunstbad’ is een organisatie van de jeugddienst van de stad Zottegem. Het zijn kampen voor jongeren tussen 12 en 18 jaar die wensen zich creatief te uiten. De basispijlers zijn ‘experimenteren met materiaal en techniek’, ‘zoeken naar creatieve oplossingen’ en ‘bijschaven van kennis’.

Tijdens de kampen werden de deelnemers ondergedompeld in allerlei facetten van de beeldende kunsten: fotografie, street art, monumentale kunsten, grafiek, stopmotion,… De workshops werden ondersteund door ervaren kunstenaars binnen hun vakgebied. Iedere week was er een ‘on the road’ met dit jaar steden als Antwerpen, La Louviére en Hasselt.

De gemaakte werken zullen tentoongesteld worden op 25 augustus 2012 van 17 tot 19 uur in de Stadsbibliotheek in het Kasteel van Egmont.

Voorsmaakje

Nog tot eind augustus kan iedereen al genieten van een voorsmaakje in de vitrine van het CC Zoetegem in de Hospitaalstraat 18.

Het werk in de vitrine is gemaakt tijdens de workshop ‘beeldhouwkunst’ in themaweek ‘Homo Nextus’. De jongeren hebben hierbij basistechniek van boetseren geleerd, het maken van een gipsenmal, menselijke verhoudingen, het omzetten van menselijke verhoudingen in een gipsen beeld.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio