Rudy Hammond viert 45 jaar op de planken

Rudy Hammond staat dit jaar 45 jaar op de planken en dat vierde hij het voorbije weekend met een kerstshow in zaal Sivi in de Maisstraat. Hammond stond er alvast niet alleen op het podium: Pat Remue en Fred Geirnaert met wie Hammond vroeger nog op tournee ging brachten sketchjes uit die periode. En natuurlijk mochten ook zijn Blue Ladies niet ontbreken. Davy Gillis, één van de drie Romeo's, kwam een gastoptreden verzorgen.

Zes jaar was Rudy Hammond nog maar toen hij al notenleer en accordeonles volgde bij de Gentbrugse accordeonclub. Later volgde dan de muziekschool in Sint- Amandsberg. Zijn eerste optreden deed hij in en lokaal  café, en sat optreden werd gesmaakt en de aanvragen voor optredens bleven binnenkomen. Eén van de plekken waar Rudy geregeld optrad was de Vooruit: niet aan de Sint-Pietersnieuwstraat, maar  aan de Vrijdagsmarkt waar het eind jaren zestig iedere zaterdagavond bal was. Zijn eerste klankorgel was een Hohner die hij in 1974 kocht. En sindsdien is het nooit gestopt. Onder andere Bobby Setter merkt Hammond op en lanceert hem nog verder.
 
In de jaren 80 maakt Rudy kennis met het Gentse amusementsduo Pat Remue en Fred Geirnaert en trekt men hen op tournee door Vlaanderen. Vanaf 2000 komt Rudy door zijn werk als solo muzikant bij Begonia demonstratiereizen veel in contact met het wereldje van de Vlaamse zangers. Vanaf dan beslist hij een andere weg in te slaan en gaat op zoek naar een nieuwe stijl met apparte sound, show en entertainment. Daaruit groeit zijn huidige formatie, Rudy Hammond en The Blue Ladies.
Daarvoor krijgt hij versterking van twee zangeressen met een klok van een stem, Wendy Satyn en Christelle.
Zo toeren ze tot op vandaag door binnen en buitenland en treden in Vlaanderen op met onder andere de Romeo’s, Salim Seghers en Garry Hagger.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio