Teejater Getipt met Moeder in Meulestede

In het cultureel centurm Meulestede speelt Teejater geTipt vijf keer de voorstelling Moeder. Teejater geTipt is een gezelschap dat ontstaan is uit jonge acteurs en artiesten die al ervaring hadden in andere gezelschappen en theaterverenigingen en die samen kwalitatief en artistiek theater willen brengen. Eerder bracht het gezelschap al ''De man die op de ladder klom' en 'Onwijs Onderwijs.' Met Moeder is Teejater geTipt aan de derde productie toe.

Moeder is een tragikomedie van René Verheezen, Werner Verelst deed de regie. Het stuk is een opeenvolging van uiteenlopende emoties.

Het verhaal: 'Moeder heeft zich omringd met zekerheden. Wat haar betreft mag de tijd stilstaan. Ze is in ieder opzicht afhankelijk van de anderen maar men ontziet haar. Die situatie exploiteert ze. Ze is de tiran met de pollepel. Door een aantal gebeurtenissen die even banaal als pijnlijk zijn, staat ze, op een moment dat de rest van haar leven nog slechts volgens plan hoefde te verlopen, er weer helemaal alleen voor. Zij moet de wijde wereld in om een spel te spelen waarvan ze de regels niet kent. Op haar zoektocht krijgt ze meer tegenwerking dan aanmoediging. De wereld lijkt bevolkt met mensen die van haar willen profiteren, of te veel met zichzelf overhoop liggen om haar te kunnen helpen. Als Moeder geen contact krijgt met de anderen op de gebruikelijke manier, probeert ze het anders: via de droom, een droom van liefde en solidariteit, die haar eigen eenzaamheid oplost. Haar behoefte daaraan is zo groot dat ze haar eigen wensen voor werkelijkheid begint te houden, de realiteit wil bezweren en bizar sociaal contact begint te vertonen. Pas als ze hierin vastloopt en de vertwijfeling volledig is, komt ze ertoe haar gevoelens de vrije loop te laten waardoor ze misschien alsnog tot het land van de levenden terugkeert.'

Speeldata : 26-27-28 februari & 4-5 maart 2016

CC Meulestede - Meulesteedsesteenweg 515, 9000 Gent

Voor tickets : klik hier.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio