Drie koningen, drie kamelen en veel volk in Wondelgem

Voor de veertigste keer al, ging in de straten van Wondelgem zaterdagavond de Driekoningenommegang uit. Het was niet zomaar een doorslag van de vorige edities: omdat het een jubileumeditie was liepen er drie kamelen mee. Die trotseerden net als de andere deelnemers de lichte motregen die in Wondelgem naar beneden viel. De kamelen waren over het hele parcours de publiekstrekkers. En wat de drie koningen zelf betrof, die kropen pas op het einde van de rit op de rug van de kamelen: tot aan de Dries waar een podium,drankstandjes en veel Wondelgemnaars klaar stonden om te klinken op het nieuwe jaar.

Naar goede gewoonte waren er ook nu weer drie koningskinderen die werden verwend en het volledige parcours van de ommegang mochten afleggen in een koets.Dit jaar waren Charlotte, Noah en Norah  de gelukkigen.
Jan Gorleer van 't Spelleke van de Drei Kluite praatte de avond aan elkaar. Het Wondelgemse driekoningenlied werd gezongen en jeugdharmonie Sibemol zorgde voor de nodige sfeer. Muziekgroep Rebaund sloot de avond af.


 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio